sohbetlerözlü sözleryazarlarmakalelervideolar
Kur'an Dinle
Sesli Makale

ALLAH c.c Unutanlar

ALLAH c.c Unutanlar
13.06.2017
0
A+
A-

ALLAH (c.c) Zatı celaline, Azim olan egemenliğine yakışır şekilde hamdü senalar olsun.Salat ve selam kendisine tabi olunmadıkça ALLAH’ın rızası kazanılamayan Hz.Peygambere,aline ,ashabına olsun inşallah.

ALLAH(c.c) Yüce Kur’an-da ‘’Mutlak hükümdarlığın sahibi olan ALLAH kutludur,yücedir.O her şeye kadirdir.Hanginizin daha güzel davranacağını denemek için kimini kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur.’’ Beyanı ile yegane muhatabı olan insanın varoluş sebebinin ve yaratılış hikmetinin tek kelime ile denemek (sınamak,imtihan etmek) olduğunu öğretir.

Şüphesiz denemenin muhatabı olan varlık insan olarak doğar.Ancak insan olarak yaşamak ve insan olarak ölmek herkes için mümkün olmamaktadır.Arapların bir atasözü var. (Evvelün-nasi evvelün-nasi) ‘’İlk insan ilk unutandır’’ ya da ‘’insan hata ile isyandan mürekkeptir.’’ve yine ‘’Hafiza-i beşer nisyan ile ma’lüldür şeklindeki ifadesini bulan sözler yine Taha suresi 115.ayeti kerimede ‘’Andolsun biz daha önce Ademe ahit (emir ve yasak) koymuştuk.Ne varki o ahdini unuttu.

Kur'an Dinle

Onda azimde bulamadık’’Unutma ilk insanda ortaya çıkmış ve son insana kadar devam edecektir. Unutma zaafıyla ortaya çıkmış ve son insana kadar devam edecektir. Unutma zaafıyla yaratılmış insana hatırlatma yapılmasının gerekliliğine inanarak böyle bir yazıyı aldım. Çünkü Allah(c.c) Haşr suresi 19.Ayet’i kerimesinde ‘’Allah’ı unutupta Allah’ın da kendilerini kendilerine unutturduğu kimseler gibi olmayın;onlar,yoldan çıkmış kimselerdir.’’buyurmaktadır.

Ehlullah bu ayetin tefsirinde şöyle der.Ey Müslümalar Allah’ı unutanlar gibi olmayın,Allah’ı unutanlardan olmayın. Allah’ında kendilerine kendilerini unutturduğu kimseler gibi olmayın’’ Onlar Rablerini unutmuşlar ,Rablerini unutarak bir hayat yaşamaya başlamışlar.Allah’ta onlara kendilerini unutturuvermiş.Kendilerini unutmuşlar insanlar kendilerini düşünmez olmuşlar.Peki kendilerini düşünmez olmuşlarda neyi düşünür olmuşlar?

Dünyayı,parayı,hayatı,arabayı,arabanın modelini,elbisenin güzelini,evlerin dükkanların dizaynını düşünür olmuşlar.Arabalarının üzerindeki küçücük bir çiziği düşünür olmuşlarda kendi ruh dünyalarında,ailelerin,çocuklarının ruh dünyalarında oluşan neredeyse araba girecek büyüklükteki küfür ve şirk çizgilerini düşünmez olmuşlar.Evlerinin boyasını,cilasını düşünmüşlerde kendilerinin,çocuklarının Allah’ın boyasıyla boyanmasını düşünmez olmuşlar.Çocuklarının boğazlarının doyurulmasını düşünmüşlerde kalblerinin,kafalarının Allah’ın istediği bilgi ve imanla doyurulmasını düşünmez olmuşlar.

Markı,doları düşünmüşlerde Bakarayı,Al-i İmranı hiç düşünmez olmuşlar.Dışlarını düşünmüşlerde içlerini kalblerini düşünmez olmuşlar.Herşeyi düşünüyor ama kendilerini unutuyorlar.Kendi geleceklerini unutuyorlar.Halbuki insanın bu dünyadan ahirete gidecek tek şeyi kendisidir.Onuda unutmaktadırlar.Eğer bu dünyada bizi bu dünyaya getiren,bizi yaşatıp,bu dünyada imtihana çeken Rabbimizi,Rabbimizin dinini,Rabbimizin kitabını,Rabbimizin elçisini,Rabbimizin bizden istediklerini unutarak bir hayat yaşarsak o zaman kesinlikle bilelim ki biz kendi kendimizi unutacağız.

Sesli Makale

Çünkü ahiretteki ceza ve mükafat işlenecek ameller karşılığında olacaktır.İşte görüyoruz insanlar kendilerini kendi geleceklerini unutuyorlarda nice boş şeylerin peşine düşüyorlar.Kuranı unutuyolar da nice kitapların peşine düşüyorlar.Allah’ın kendilerine örnek olsun diye gönderdiği peygamberini unutuyor nicelerinin arkasına düşüyorlar.İşte kim böyle Allah’ı unutursa Allah’ta ona kendisini unutturacaktır.Allah’da onu kendi haline bırakıverirde o insan dünyanın peşinde dünyada kalacak şeylerin peşinde yuvarlanır gider.Allah korusun tamamen küfrün,şirkin isyanın ve günahların içinde boğulur gider.İşte bunlar fasıklardır.Kalbi düşüncesi,ameli,hayatı bozuk olanlardır.

Allah’ı hiç unutmadan hayatının her alan ve anında zikredip itaat edenlerden olmamız dileğiyle.. Selamunaleykum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.